Kijev preti britanskim medijima zbog kompromitovanja Porošenka

© REUTERS / Ina FassbenderPredsednik Ukrajine Petro Porošenko
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Advokati predsednika Ukrajine Petra Porošenka prete da će tužiti sudu britanske medije koji su objavili kompromitujuće informacije o njemu.

„Dobio sam pismo od Porošenkovih pravnika sa pretnjama da će podneti tužbe protiv britanskih medija koji su objavili izjavu Oniščenka da je Porošenko potkupljivao poslanike Parlamenta“, napisao je novinar „Tajmsa“ Maksim Taker na Tviteru. 

​Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksandar Oniščenko optužio je Porošenka da je kupovao glasove u Parlamentu radi usvajanja neophodnih odluka. Oniščenko je izjavio da ima snimke razgovora sa predsednikom Ukrajine koji to potvrđuju. 

Taker smatra da pretnje koje stižu od Porošenka pokazuju njegov odnos prema slobodi štampe. One, takođe, govore o tome da je predsednik uplašen zbog optužbi Oniščenka, napisao je novinar. 

Taker je naveo da ne može da objavi pismo Porošenkovih pravnika jer je ono označeno kao poverljivo. Prema njegovim rečima, on nije jedini britanski novinar kome su stigle takve pretnje. 

​3/ I can tell you that I am not the only UK journalist this letter has been sent to.

Kako piše ukrajinska portal „Strana“, u Porošenkovoj administraciji nisu opovrgli informacije o pretnjama novinarima. 

U administraciji je saopšteno da Oniščenko učestvuje u „diskreditacionoj kampanji protiv rukovodstva Ukrajine“. 

Oniščenka u Ukrajini optužuju da je pokrao državnu imovinu, a osumnjičen je i za državnu izdaju i pripremu destabilizacije u zemlji. Oniščenko je napustio Ukrajinu pre nego što je Vrhovna rada pristala na njegovo hapšenje. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala