Zašto je Han kritikovao crnogorsku Vladu

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertEvropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han kazao je da je za Crnu Goru — zemlju koja je blizu članstva u EU, nedopustivo da joj je cela opozicija van Parlamenta.

On je nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem najavio da će danas razgovarati i sa predstavnicima crnogorske opozicije.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Han: Srbija i EU u istom čamcu

Han je poručio da opozicioni bojkot Skupštine nije održiv.

„Posebno je važno da se one partije koje budućnost vide u evropskim integracijama vrate u Parlament, jer se deo evropskog procesa odvija u njemu“, istakao je on.

Takođe je naveo da i vladajuća partija ima obavezu da privoli opoziciju da se vrati u Parlament.

Premijer Marković je rekao da vlast želi da uspostavi dijalog sa opozicijom i da obezbedi uslove da se ona vrati u Parlament.

„Šaljem opoziciji jasnu poruku da partija kojoj pripadam i cela Vlada žele da otvore vrata za dijalog, kako bi problem bio rešen“, kazao je Marković, dodajući da će da je Crna Gora napravila ozbiljan i veliki posao, te da će nova Vlada biti na istom kursu — na putu ka Briselu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala