Dodik: Srpska će podržati kandidata SNS-a

© Tanjug / Dragan KujundžićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija treba da dâ poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posle razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem i dodao da će RS na predsedničkim izborima u Srbiji podržati kandidata vladajuće SNS.

„Srbija treba da nastavi istim putem kao i do sada. Srbija treba da dâ poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije. Mislim da Srbija ide pravim putem“, rekao je Dodik novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa premijerom Vučićem.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o predsedničkim izborima u Srbiji, pošto ne krije da podržava aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, Dodik je ponovio da će podržati kandidata kojeg predlože naprednjaci.

Dani Republike Srpske u Srbiji - svečano otvaranje - Sputnik Srbija
Dodik: Srbija najznačajniji faktor mira u regionu (foto, video)

„Ova vlast je dala novi podsticaj i novu dimenziju, a to što neki u Srbiji to ne vide tako… Srbija je povratila i ojačala svoj međunarodni položaj i stabilizovala je javne finansije“, istakao je Dodik.

On je naglasio da su predsednički izbori stvar Srbije.

Takođe je naglasio da Srbija nastavlja sa rastom i da se to vidi iz Banjaluke, te da aktuelna vlast u Srbiji ima punu podršku RS.

Kako kaže, RS će uvek biti na strani onoga što izaberu građani Srbije, a da on ima pravo da kaže svoje mišljenje.

Dodik je rekao da RS ima najbolje moguće odnose sa Srbijom.

Ne brinite, sa Vučićem imam dobre odnose

Dodik je izjavio da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije.

Na pitanje novinara kakvi su donosi između njega i Vučića, „pošto je bilo reči da su nakon referenduma u RS ti odnosi zahladneli“, Dodik je rekao da su to spekulacije.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Tomislav Nikolić zaslužuje još jedan mandat

„Ne morate da brinete, ni vi, ni mnogi drugi koji o tome misle. A oni koji o tome govore u javnom prostoru više žele da se to desi, nego što je to tačno“, odgovorio je Dodik.

On je kazao da današnji sastanak sa Vučićem nije njihov prvi sastanak posle referenduma i da su se već jednom sastali u Beogradu, kao i da se čuju telefonom skoro svaki dan.

„Čuo sam se sa premijerom Vučićem skoro svaki drugi ili treći dan telefonom, bio sam desetak dana u Kini, a posle toga u Rusiji. Vučić je isto bio na nekim putovanjima i objektivno nije bilo moguće da se sretnemo“, naveo je predsednik RS.

Kako kaže, neko je iz toga izvukao spekulaciju.

„Ali, ne sekirajte se. Veoma smo dobro, zdravi i živi i nastavljamo da radimo u najboljem interesu za RS i Srbiju“, poručio je Dodik.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala