Džonson: Saudijska Arabija i Iran su marionete

© AP Photo / Julie JacobsonMinistar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN u Njujorku
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef britanske diplomatije Boris Džonson optužio je Saudijsku Arabiju, koja je britanski saveznik, da se uključuje u posredničke ratove na Bliskom istoku.
Arabijske antilope u rezervatu u blizini granice Omana i Saudijske Arabije - Sputnik Srbija
Saudijska Arabija je močvara, a Zapad se bori protiv komaraca

Kako prenosi Bi-Bi-Si, list „Gardijan“ je objavio video-snimak sa konferencije u Rimu, na kojem Džonson kaže da su Saudijska Arabija i Iran „marionete“ zbog nedostatka snažnog liderstva.

„Postoje političari koji zloupotrebljavaju religiju i različite sojeve iste vere u korist ostvarivanja političkih ciljeva. To je jedan od najvećih političkih problema u celom regionu i tragedija za mene. I to je jedan razlog zašto postoje ’posrednički ratovi‘ protiv kojih se sve vreme borimo“, rekao je Džonson.

Komentarišući Džonsonovu izjavu, portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije je rekao da je Džonson bio veoma jasan kad je rekao da je Velika Britanija saveznik Saudijske Arabije i da je podržava u naporima da osigura granice i zaštiti narod.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala