Konašenkov: „Pravim džentlmenima“ svi treba da veruju

© Sputnik / Aleksandar Viljf / Uđi u bazu fotografijaRuski general-major Igor Konašenkov
Ruski general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo odbrane odgovorilo je na zajedničku izjavu lidera Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD o „humanitarnoj katastrofi“ u Alepu.
Godišnje obraćanje predsednika RF Federalnoj skupštini - Sputnik Srbija
Putin odlikovao ranjene i poginule vojnike u Siriji

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov je naveo da je „kreativni“ britanski spoljno-politički resor, koji je objavio to saopštenje, stavio lidere tih zemalja u nelagodnu situaciju.

On je objasnio da se u pismu objavljenom u njihovo ime govori o „humanitarnoj katastrofi“ u Alepu. Po tradiciji, u njemu nema nikakvih konkretnih podataka ni činjenica. Pravim džentlmenima svi treba da veruju na reč“, rekao je Konašenkov.

On je dodao da u Ministarstvu odbrane vlada utisak da je to „pismo“ bilo napisano veoma davno, a da ga njegovim navodnim autorima čak nisu ni pokazali pre objavljivanja.

Konašenkov je podsetio da je u ovom trenutku više od 70 odsto rejona pod kontrolom terorista već oslobođeno i tamo je već stiglo na desetine tona humanitarne pomoći.

„Ruski demineri razminiraju oslobođene ulice Alepa, dok su ruski lekari koji ginu pod minama militanata spremni da pruže pomoć deci Alepa“, naveo je Konašenkov.

Sirijska vojska posle oslobađanja grada - Sputnik Srbija
U Alepu proslavljaju pobedu

On je naglasio da sa ruskim novinarima reportaže snimaju i novinari zapadnih televizija i agencija, ali niko od autora pisma ne želi to da vidi. 

Konašenkov se obratio „piscima“ sa molbom da navedu gde se nalazi humanitarna pomoć koju su oni želeli da pošalju stanovnicima Alepa.

„Ministarstvo odbrane Rusije će pružiti maksimalnu pomoć kako bi te kolone što pre stigle u Alep, a civili pomoć dobili. Ako nemamo humanitarnu pomoć — nikakvim pismima niti praznim obećanjima stanovnici Alepa neće biti siti“, zaključio je Konašenkov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala