Kolinda se izvinjava zbog srpskih čokoladica

© AP Photo / Amel EmricKolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je izuzetno razočarana jer su se u paketićima, koje je delila deci u Dubrovniku, našle srpske čokoladice i najavila da će se zbog toga izviniti roditeljima i poslati hrvatske proizvode.

Kitarovićeva je u Rijeci, nakon što je otkriveno da je dubrovačkoj deci na Dan branitelja Dubrovnika delila čokoladice srpskog proizvođača, rekla da je bila time neugodno iznenađena i da nije lično proveravala sadržaj korpica podeljenih deci, prenosi portal „Indeks“.

„Iznimno sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju ’Kupujmo hrvatsko‘. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora promovisati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi“, rekla je ona.

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Hrvati u šoku: Kolinda delila dubrovačkoj deci srpske čokoladice

Kazala je da je utvrđeno da je jedno od hrvatskih preduzeća iz Vukovara pakovalo korpicu.

„Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se izviniti i poslati hrvatske proizvode“, najavila je predsednica.

Kabinet predsednice Kolinde Grabar Kitarović tvrdi da su se srpske čokoladice proizvedene u subotičkom „Pioniru“, koje je ona delila deci u dubrovačkom vrtiću, našle u korpi punoj hrvatskih proizvoda, te da se među trista proizvoda našlo i nekoliko „spornih“.

Iz kabineta je „T-portalu“ rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme „Žitnjak“, koja je u vlasništvu „Agrokora“, kao i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu „spornu“ čokoladicu.

„Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tri stotine proizvoda našlo i nekoliko ’spornih‘“, naveli su iz kabineta Kolinde Grabar Kitarović.

​Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke dece uz svoju fotografiju podelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom fejsbuk profilu obelodanio jedan roditelja uz fotografiju čokoladice.

„Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo. Bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije. Pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja? Bravo!“, naveo je taj roditelj, a preneo „Dubrovački dnevnik“.

Reč je čokoladici sa pirinčem „moni“, koju proizvodi „Pionir“ iz Subotice.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala