Peskov: U istočnom Alepu su samo teroristi

© REUTERS / Omar SanadikiSituacija u Alepu
Situacija u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi borci u istočnom Alepu okupili su se oko Nusra fronta. Tamo su samo teroristi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sirijska vojska učvršćuje položaje na putu za aerodrom kod Alepa - Sputnik Srbija
Sirijska vojska učvršćuje položaje blizu aerodroma u Alepu (video)

„Postoji čitav niz, nekoliko stotina naseljenih punktova, različitih grupa koje su se pridružile prekidu vatre. Time se Centar bavi na dnevnoj bazi. Mi skoro svaki dan dobijamo vesti da se nove grupe pridružuju ovom režimu. Što se tiče onih koji se nalaze u istočnom delu grada, ko god da je, oni su objedinjeni oko terorističke organizacije Nusra front. To su borci-teroristi“, istakao je Peskov.

Sirijska vojska svaki dan oslobađa se više oblasti istočnog Alepa

Peskov je rekao da sirijska vojska svaki dan uspeva da oslobodi sve više oblasti istočnog dela Alepa.

„Imamo samo informaciju da sirijska vojska zaista svaki dan oslobađa sve više oblasti istočnog Alepa od terorističkih grupa“, rekao je Peskov.

„Što se tiče izlaska militanata, kao što znate, predloženo im je da izađu, i o ovom pitanju se raspravljalo i ranije. Ovo pitanje je zaista na dnevnom redu“, dodao je portparol Kremlja.

Poseta ministra inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u  poseti Turskoj - Sputnik Srbija
SAD odbile konsultacije o Alepu

Rusija i SAD nastavljaju kontakte o Siriji na ekspertskom nivou

Kontakti između Rusije i SAD o rešenju situacije u Siriji vrše se na ekspertskom nivou, zasad se ne zna o pregovorima o novim predlozima, izjavio je Dmitrij Peskov.

„Odvijaju se kontakti na ekspertskom nivou. Što se tiče pregovora o novim predlozima, ja ne znam da su oni planirani“, rekao je Peskov novinarima.

Prošle nedelje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je od američkog državnog sekretara Džona Kerija dobio nove predloge za povlačenje boraca iz Alepa. Moskva je izrazila spremnost da o njima razgovara, međutim, Lavrov je izjavio da su predlozi povučeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala