Društvene mreže zajedno protiv terorizma

© Foto : PixabayRačunarski virus
Računarski virus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tehnološke kompanije rešile su da preduzmu zajedničku akciju protiv terorističke propagande na internetu, pa tako Fejsbuk, Majkrosoft, Tviter i Jutjub udružuju snage kako bi, od početka 2017. godine, brže identifikovale takvu vrstu propagande i sprečile njeno širenje mrežom.
Pripadnik terorističke organizacije DAEŠ - Sputnik Srbija
UN: Teroristi DAEŠ-a pogubili 40 civila u Mosulu

Cilj zajedničkog novog programa je uspostavljanje baze podataka o jedinstvenim digitalnim „otiscima prstiju“, odnosno karakterističnim komponentama, kako bi se automatski identifikovali video-snimci ili fotografije koje te kompanije potom mogu da uklone, prenosi AP.

U okviru novog partnerstva, kompanije su obećale da će između sebe razmenjivati karakteristične komponente „najekstremnijih i najgnusnijih terorističkih fotografija i video-snimaka“ koje uklone iz svojih servisa, odnosno sadržinu koja bi se kosila sa njihovom politikom.

Očekuje se da će nova akcija tehnoloških kompanija krenuti početkom 2017. godine, kako bi se ublažila zabrinutost vlada zbog sadržine na društvenim mrežama za koju se smatra da sve više podstiče regrutovanje i radikalizovanje terorista, uz istovremeno balansiranje pitanja slobode izražavanja, navodi američka agencija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala