Medvedev: Rusija i Turska imaju mogućnost za jačanje saradnje

© Sputnik / Alexander AstafyevPremijer Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Turske Binali Jildirim pre početka sastanka u Moskvi
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Turske Binali Jildirim pre početka sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Turska imaju sve mogućnosti za jačanje saradnje u ekonomskoj i humanitarnoj sferi i za realizaciju velikih zajedničkih projekata, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa svojim turskim kolegom Binalijem Jildirimom.
Premijer Turske Binali Jildirim obraća se poslanicima u Ankari - Sputnik Srbija
Jildirim: Turska i Rusija moraju zajedno da se bore protiv terorizma

„Imamo priliku za jačanje i realizaciju velikih zajedničkih projekata. Njih je mnogo i zadatak ovog sastanka je da se pruži dodatni podsticaj ekonomskoj, investicionoj i humanitarnoj saradnji“, rekao je Medvedev.

On je istakao da mu je drago zbog ličnog poznanstva sa predsednikom Vlade Turske.

„Ovo je prvi susret gospodina premijera Turske Jildirima i mene i uopšte prvi sastanak predsednika vlada u poslednjih nekoliko godina, s obzirom na težak period u odnosima“, rekao je ruski premijer.

Medvedev je dodao da očekuje da tokom razgovora dve strane razmotre sva glavna trgovinska, ekonomska i humanitarna pitanja koja su na dnevnom redu.

„Imamo veoma veliki obim trgovinskih veza sa Turskom, ali iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga, te trgovinske veze su sada smanjene“, rekao je ruski premijer.

Sirija

Dijalog između Moskve i Ankare o situaciji u Siriji je obnovljen, rekao je Medvedev.

„Ukupna normalizacija situacije u Siriji je prioritet za Rusiju i Tursku. To će biti korisno za čitav region“, rekao je ruski premijer nakon razgovora sa turskim kolegom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala