U Italiji izbori u februaru?

© AP Photo / Antonio CalanniNaslov na naslovnici italijanskih novina "Renci ide kući" nakon rezultata referenduma u Italiji. Građani Italije su na referendumu odbacili ustavne reforme čiji je cilj bio jačanje centralne vlasti i radikalna promena parlamenta kroz ograničenje moći Senata.
Naslov na naslovnici italijanskih novina Renci ide kući nakon rezultata referenduma u Italiji. Građani Italije su na referendumu odbacili ustavne reforme čiji je cilj bio jačanje centralne vlasti i radikalna promena parlamenta kroz ograničenje moći Senata. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predviđam da bi izbori mogli da budu u februaru, rekao je ministar unutrašnjih poslova Italije Anđelino Alfano za „Korijere dela sera“.

Kako prenosi Rojters, on je tu procenu izneo posle razgovora sa Mateom Rencijem, koji je podneo ostavku posle neuspelog referenduma o ustavnim promenama.

Predsednik Italije Serđo Matarela je u međuvremenu zamolio Rencija da ostane na funkciji do izglasavanja novog budžeta, što bi trebalo da se dogodi do petka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala