Rampa za kokoške iz Ukrajine

© AP Photo / Pier Paolo CitoVeterinari na živinskoj farmi u Italiji
Veterinari na živinskoj farmi u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija zabranila je uvoz živinskog mesa iz Ukrajine zbog izbijanja visokopatogenog ptičjeg gripa (H5) u Hersonskoj oblasti, saopštila je Državna agencija za bezbednost hrane Ukrajine.
Laboratorija - Sputnik Srbija
Virus ptičjeg gripa H5N8 širi se severom Evrope

Epidemija ptičjeg gripa zabeležena je u selu Novoaleksandrovka u Hersonskoj oblasti. U selu je uveden karantin. Novoaleksandrovka se nalazi oko 20 kilometara od granice sa Krimom.

U Agenciji za bezbednost hrane Ukrajine su naveli da su dobili zvanično obaveštenje o zabrani izvoza jaja iz Hersonske oblasti u Hong Kong i o zabrani izvoza živinskog mesa i proizvoda iz svih oblasti Ukrajine u EU.

U Agenciji su dodali da je u EU poslata informacija o merama preduzetim za iskorenjivanje bolesti kako bi bio obnovljen izvoz iz regiona u kojima nema ptičjeg gripa i kako bi bila uvedena regionalizacija kada su u pitanju zabrane izvoza.

U skladu sa obavezama Ukrajina je obavestila međunarodne trgovinske partnere o merama za sprečavanje širenja bolesti i uputila je odgovarajuće zahteve glavnim trgovinskim partnerima za sprečavanje obustave izvoza živinskih proizvoda.

Poslednji slučaj ptičjeg gripa u Ukrajini zabeležen je 2008. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala