Mijatovićeva: Rezolucija EP o Sputnjiku politički obojena

© Youtube / Legatum InstituteDunja Mijatović predstavnica Oebsa za slobodu medija
Dunja Mijatović predstavnica Oebsa za slobodu medija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović odgovorila je na pismo agencije Sputnjik sa molbom da se preduzmu mere kako se obustavilo ograničavanje slobode medija u Evropskoj uniji.

Kako se navodi u pismu, Mijatovićeva je ocenila da je rezolucija koju je Evropski parlament nedavno usvojio politički obojena, ali da ne nosi nikakve pravne obaveze i ne podrazumeva ograničenja kada je reč o ruskim medijima.

Evropski parlament - Sputnik Srbija
Evropski parlament usvojio rezoluciju o borbi protiv Sputnjika i RT

Podsećamo, Evropski parlament je 23. novembra usvojio rezoluciju o suprotstavljanju ruskim medijima, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizija RT.

U rezoluciji pod nazivom „Strateške komunikacije EU kao borba protiv propagande trećih strana“ navodi se da Rusija navodno pruža finansijsku podršku opozicionim političkim partijama i organizacijama u zemljama-članicama EU, kao i da koristi faktor bilateralnih odnosa kako bi unosila razdor unutar evropskog društva.

Rezolucija sadrži čitav niz neosnovanih optužbi i istovremeno poistovećuje rad medija poput Sputnjika sa aktivnostima antiterorističke organizacije DAEŠ.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala