Đukanović od Rusije dobio 15 miliona dolara za izbore (video)

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Višestruki povratnik na premijersko mesto u Crnoj Gori, a sada predsednik Košarkaškog saveza CG i njegove Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, devedesetih godina prošlog veka novac za izbore obezbeđivao je iz Rusije.

Ovo tvrdi Aleksandar Vladimirovič Ruckoj, nekadašnji potpredsednik Ruske Federacije koji je ovu tvrdnju javno izrekao na ruskoj televiziji „Carigrad“, gostujući kod Andreja Afanasjeva u emisiji „Ruski odgovor“.

Na pitanje voditelja emisije „Ruski odgovor“ Andreja Afanasjeva šta se dešava u Crnoj Gori i ima li sličnosti sa dešavanjima u Ukrajini, Ruckoj je odgovorio doslovno:

„To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vetar duva. Znam Đukanovića od 1991. godine. Meni su tada pozvonili iz administracije Borisa Nikolajeviča (Jeljcina), i zamolili me da se sretnem sa njim i porazgovaramo. Sa kakvim ciljem je on došao? Đukanović je došao u Rusiju da traži novac za izbore. I sumu je naznačio, od 10 do 15 miliona dolara. Mi u to vreme nismo baš bogato živeli, no, takvu sumu je bilo moguće dati i mi smo tu sumu dali“, prenosi portal „Princip“.

Koča Pavlović - Sputnik Srbija
Milo strepi od pobede Trampa

Voditelj televizije „Carigrad“ je još jednom upitao da li je novac dat lično Đukanoviću, a nekadašnji zamenik Borisa Jeljcina je nastavio:

„Da! I kad slušam šta danas govori Đukanović, ja se sećam šta je on tada govorio, kada smo se susreli. Da smo mi jedne vere, da smo mi Sloveni, da smo mi pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig sovjetskih oficira i vojnika, da smo mi jedno… Šta sve nije govorio. No, pogledajte šta danas govori taj čovek. Zato će on sigurno završiti loše. Sigurno loše. Ne predviđam, ali ja osećam da će on završiti loše, zato što je stao protiv svih. Zato što narod ne želi da uđe u NATO. Narod je pravoslavni, mi smo jedne vere, a izbori su falsifikovani. I ne samo to, on je sad inicirao sudski proces, kao da je Rusija umešana u glasanje, da smo pokušali diverzije, da smo pokušali da ga ubijemo… No, vidite o čemu oni tamo vode reč? Zato mislim da će Đukanović loše završiti. A tih 300 miliona dolara koji su naši investitori tamo razbacali, iščezlo je bez traga. To od Đukanovića treba tražiti. Mislim da će pronaći gde su oni nestali“.

 

CRNA GORA SE U EMISIJI „RUSKI ODGOVOR POMINJE OD 36:42:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala