Turska i Saudijska Arabija traže sednicu Generalne skupštine UN o Alepu

© Sputnik / Yuryi AbramochkinGeneralna skupština UN
Generalna skupština UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijska Arabija, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Turska pozvali su u nedelju na sazivanje vanredne sednice Generalne skupštine UN radi razgovora o situaciji u sirijskom Alepu, gde su u toku borbene akcije vladinih snaga i odreda naoružane opozicije, saopštila je „Al Džazira“, pozivajući se na zajedničku izjavu tih zemalja.
Sirijski vojnici na vojnom vozilu severno od Damaska - Sputnik Srbija
Sirijska vojska oslobodila grad Tel u provinciji Damask

Navedeno je da je saziv potreban radi formiranja preporuka budući da Savet bezbednosti nije u stanju da reši ovo pitanje zbog nedostatka konsenzusa.

Saudijska Arabija, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Turska se zalažu za podršku oružanoj sirijskoj opoziciji. Ranije su izjavili u Kataru da će nastaviti da naoružavaju odrede opozicije, čak i ako nova administracija SAD donese odluku o prekidu takve podrške.

Ranije je libanski list „Safir“ javio da je u Ankari održana tajna sednica predstavnika specijalnih službi Turske, Saudijske Arabije i SAD na kojoj je doneta odluka da se „pruži podrška oružanoj koaliciji ’Džejš el Fatah‘“ i da joj se pomogne da se održi u istočnom delu grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala