Kinezi će izgraditi svoj „Titanik“

© AP Photo / Blue Star LineBrod "Titanik"
Brod Titanik - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kini je počela gradnja verne kopije „Titanika“, broda koji je potonuo 1912. godine. Replika neće ploviti — brod će se nalaziti u jednom od kineskih veštačkih jezera radi privlačenja turista.
Most, Kina - Sputnik Srbija
Novi kineski most od koga hvata jeza (video)

Kinesko brodogradilište „Vučang“ počelo je sa izgradnjom replike broda „Titanik“ koji je potonuo u Atlanskom okeanu, kada je udario u ledeni breg 1912. godine.

Brodograditelji i dizajneri, uključujući one iz SAD i Velike Britanije, planiraju da izgrade brod kako bi svaki detalj odgovarao originalu, uključujući pozorište, kabine, bazen i balsku dvoranu, saopštila je kineska informatiovna agencija „Sinhua“.

Kineska replika će se razlikovati od orinala je u tome što će se nalaziti u gradu Sičuan i neće ploviti Atlanskim okeanom već će privlačiti turiste. On će biti postavljen u jednom od veštačkih jezera Sičuana kao turistička atrakcija u sastavu velikog tematskog prirodnog parka. Vrednost projekta se procenjuje na oko 150 miliona dolara.

Dužina „kineskog Titanika“ će iznositi 269 metara, širina — 29 metara. Unutrašnji enterijer broda biće napravljen tako da odgovara raskošnoj unutrašnjosti viktorijanskog stila i renesanse, u skladu sa potopljenim originalom, naveo je zamenik generalnog direktora brodogradilišta „Vučang“ Vang Vejling.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala