„Pao“ čovek za vezu islamista koji su ciljali Diznilend

© REUTERS / Benoit Tessier Diznilend, Francuska
Diznilend, Francuska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marokanska policija uhapsila je Marokanca koji je „opasan element“ i navodno je bio veza između pripadnika DAEŠ-a i članova francuske ćelije te organizacije, koji su prošlog meseca uhapšeni zbog pripreme napada na Diznilend, prenose danas agencije, pozivajući se marokanske medije.
Teroristi DAEŠ-a - Sputnik Srbija
EMNI — specijalci DAEŠ-a koji šire smrt po Evropi

Kako se navodi, muškarac se navodno na tursko-sirijskoj granici sastao sa izaslanikom DAEŠ-a koji mu je prenosio instrukcije gde da se poveže sa grupom u Francuskoj.

„Kada je saznao da je grupa uhapšena u Francuskoj, otišao je u Maroko preko Turske i uhapšen je na aerodromu kada je sleteo“, rekao je Rojtersu izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Nije saopšteno ime muškarca, samo se navodi da je trebalo da putuje u Francusku preko Nemačke sa lažnim pasošem i da je živeo u Španiji.

Pre dve nedelje, francuska policija je uhapsila pet muškaraca — četiri u Strazburu i jednog u Marseju, osumnjičene da su planirali da izvedu napad u Francuskoj 1. decembra.

Mediji su tada naveli da su uhapšeni planirali napade 1. decembra na policiju i sedište bezbednosne službe u Parizu, kao i tematski park Diznilend, koji se nalazi na oko 30 kilometara od francuske prestonice.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala