Bosanski akademik: Putina je baš briga šta će Hrvati uraditi

© WikipediaMuhamed Filipović
Muhamed Filipović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Akademik Muhamed Filipović izjavio je da je Hrvatska bila agresor na BiH, kao i da su izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Kanadi nezrele i diplomatski neprimerene.

Filipović je rekao da „Hrvati hoće nazor da budu nekakva značajna činjenica u svjetskom političkom životu“, a da ne mogu jer „jednostavno nemaju ni moralni ni psihički kapacitet“.

„Hrvatska je bila agresor na BiH, a sada se javlja hrvatska predsednica koja nalazi nama mane i broji nam krvna zrnca“, rekao je Filipović za TV1.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Kitarovićeva da se ne meša u unutrašnju politiku BiH i Srpske

On smatra besmislenom tvrdnju da Rusija naoružava Republiku Srpsku i da je to opasnost po Hrvatsku, prenose „Nezavisne“.

„Pa nisu ni u Republici Srpskoj idioti, oni vode jednu politiku koja se ne može sviđati nekome, ali svakako neće voditi samoubilačku politiku“, istakao je Filipović.

On je dodao da se Kitarovićeva ili oni koji vode hrvatsku politiku plaše povratka 200.000 Srba proteranih iz Hrvatske.

Filipović je ocenio da Kitarovićeva verovatno smatra da su ovakvi istupi Evropi prihvatljivi.

„Vara se u tome što ne razume da je Evropi pre svega stalo do dobrih odnosa sa Rusima, pa i sa Srbima i da Evropa veoma dobro i veoma intenzivno radi da Srbi uđu u EU“, naveo je Filipović.

On smatra da je komična i izjava Kitarovićeve da će da pošalje vojsku na granicu s Rusijom, kao i izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u Kijevu.

„Baš je Putina ujela muha šta će Hrvati! Jednom su Hrvati išli na Crno more, ratovali protiv Rusije, pa se zna kako su se proveli“, dodao je Filipović.

Kitarovićeva je za časopis „Difens njuz“ izjavila da je BiH politički neemancipovana i nestabilna zemlja, u kojoj se islam menja i postaje radikalizovan.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala