Odnosi sa Amerikom su degradirani, ali ne krivicom Rusije

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko-američki odnosi u poslednje su značajno degradirani, ali u tome nema krivice Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na međunarodnom forumu „Primakovljeva čitanja“.
Ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju Federalnoj skupštini - Sputnik Srbija
Da li Putin započinje predizbornu kampanju?

„Poslednjih godina, nažalost, to to dobro znamo, rusko-američki odnosi su značajno degradirani, ali to nije naša krivica“, rekao je Putin.

„To nije naša krivica“, konstatovao je on. Rekao je da su se tokom nedavnog telefonskog razgovora sa izabranim predsednikom SAD, on i Donald Tramp složili da je „stanje rusko-američkih odnosa nezadovoljavajuće i da ih nesumnjivo treba popraviti“.

„Naša zemlja je spremna da ide tim putem“, izjavio je Putin.    

„Sada, nakon što je protutnjala izborna kampanja u SAD i nakon što u Belu kuću dođe novi predsednik, želeo bih da verujem da će se pojaviti šansa za uspostavljanje odnosa, koji su važni ne samo za narode obeju zemalja, već i za osiguranje međunarodne stabilnosti i bezbednosti“, rekao je Putin.    

Ruski predsednik je naglasio da je široki front protiv terorizma u svetu nije stvoren, ali da on nema alternativu.

„Nažalost, Bliski istok se našao uvučen u još jedan krvavi konflikt, postao žarište terorizma i religioznog ekstremizma. Sada je jasno da su potrebni uslovi za normalizaciju situacije na Bliskom istoku efikasna saradnja svih zainteresovanih i uticajnih međunarodnih igrača. U vezi s tim, naša inicijativa formiranja širokog fronta borbe protiv terorizma treba da bude realizovana. Nažalost, za sada takav front nije stvoren, ali nema alternativu“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala