Rusija: Raketna gađanja pored Krima — provokacija Kijeva

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva inostranih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko Ministarstvo inostranih poslova nazvalo je lansiranje raketa u blizini Krima provokacijom usmerenom na eskalaciju odnosa sa Moskvom.
„Bastion-P“, obalni odbrambeni sistem - Sputnik Srbija
Novi „bastioni“ stižu na Krim

Planovi Kijeva da izvede raketna gađanja u blizini Krima su provokacija usmerena na eskalaciju odnosa sa Rusijom, izjavila je zvanična predstavnica ruskog MIP-a Marija Zaharova.

„Povodom tzv. vojnih vežbi sa lansiranjem raketa, želela bih da kažem da je to još jedna velika provokacija ukrajinskih vlasti, usmerena na eskalaciju konflikta Ukrajine i Rusije. Ovu temu Kijev stalno podgreva, drži na površini. To što se desilo pre neki dan je direktna provokacija koja je bila sračunata da izazove oštru reakciju Rusije“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ona nije isključila da je Kijev želeo da nakon pobede Donalda Trampa na izborima pokuša da očuva SAD kao svog glavnog pokrovitelja.

Ranije je ukrajinska vojna avijacija saopštila da će u periodu od 1. do 2. decembra 2016. godine u južnom delu Ukrajine biti izvedene „naučno-istraživačke“ vojne vežbe Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tokom kojih će biti izvršeno vazdušno gađanje. U saopštenju se navodi da se vojne vežbe održavaju „isključivo u vazdušnom prostoru Ukrajine iznad otvorenog mora“.

Ruska avijacija je saopštila da je Ukrajina jednostrano donela odluku o izvođenju raketnih gađanja u suverenom prostoru Rusije.  

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala