Nikolić: Ko ne želi svoju vojsku, zažaliće što ima tuđu

© Tanjug / Jaroslav PapTomislav Nikolić, predsednik Srbije
Tomislav Nikolić, predsednik Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti, već i ekonomske politike, i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Tomislav Nikolić uručuje sablje najboljim mladim oficirima Vojske Srbije. - Sputnik Srbija
Vojsci nije mesto na ulici — o tome se ne pregovara

„Ko ne želi svoju vojsku, taj će zažaliti što ima tuđu“, rekao je Nikolić novinarima, nakon što se upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Kube u Beogradu povodom smrti nekadašnjeg predsednika te zemlje Fidela Kastra, i dodao da će danas imati razgovore sa ministrom odbrane (Zoranom Đorđevićem), da vidi „dokle se stiglo“ u vezi sa protestom Vojnog sindikata.

„Očigledno da jedni izjavljuju jedno, drugi drugo i moramo da vidimo u čemu je problem i da vidimo da li može da bude rešen, a svakako da može i da treba da bude rešen“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo da protestuje i „svako protiv koga se protestuje ili za koga misle da može da pomogne je dužan da se prema tome odredi i opredeli“.

Nikolić je rekao da je „Vojska Srbije stub svih naših politika, ne samo bezbednosti, već da je vojska stub i ekonomske politike i da se ne mogu na njoj prelamati mere kojima bismo dokazali da možemo dovoljno da uštedimo“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala