London: Očekujemo da Tramp nastavi politiku konfrontacije sa Rusijom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBritanski ministar odbrane Majkl Felon
Britanski ministar odbrane Majkl Felon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp trebalo bi da nastavi politiku konfrontacije sa Rusijom, a Velika Britanija to očekuje od nove američke administracije, izjavio je britanski ministar odbrane Majkl Falon.

„Trebalo bi razlikovati predizbornu retoriku od one koja se sprovodi u realnosti. U praksi se svaka američka administracija uvek suprotstavljala Rusiji. Mi ne kažemo da ne treba voditi dijalog sa Rusijom, ali ne treba sa njom razgovarati kao sa jednakim partnerom“, rekao je on, a preneo Bi-Bi-Si.

Vestminsterski most u Londonu - Sputnik Srbija
London će pokušati da ubedi Trampa da ne sarađuje sa Rusijom

Falon je svoj stav objasnio time što Rusija svojim potezima na Krimu i u Ukrajini javno krši međunarodna pravila, i dodao da to nikada ne treba da se zaboravi.

Prema njegovim rečima, Britanija se ne boji da ostane u izolaciji nastavljajući da sprovodi kurs suprotstavljanja Rusiji. Falon je dodao i da nedavna odluka o razmeštanju 150 britanskih vojnika u Poljskoj predstavlja deo plana suprotstavljanja Rusiji u njenom pokušaju da „testira“ NATO.

„Moramo pokazati da je NATO odbrambena alijansa i da je spreman da štiti svoje članove, a posebno na istočnom frontu — zemlje Baltika i Poljsku“, dodao je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala