Ofanziva na istok. Sirijska vojska napreduje ka dubini Alepa

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaMilitanti granatiraju Alep
Militanti granatiraju Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijske vladine snage su za poslednjih 24 časa značajno napredovale u pravcu istočnih regiona Alepa, saopštio je Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji.
Situacija u Siriji - Sputnik Srbija
Turska: Militanti upotrebili hemijsko oružje protiv opozicije u Siriji

U istočnom delu Alepa vojska je oslobodila pet kvartova  i više od 2.000 zgrada od terorista Nusra fronta i njima bliskim formacija.

U Centru su naveli da su među militantima česti sukobi zbog toga što deo terorista želi da napuste grad, dok ih najradikalnije formacije u tome ometaju. Više od 900 civila i osam militanata, koji su prekinuli otpor, izašli su iz istočnih područja Alepa po koridorima koje je označio Centar za mirenje i sirijske vlasti.

Pritom, stihijski protesti su naterali teroriste da napuste El Kasidi, Hajdariju i i Hanano, koji su se nalazili pod njihovom kontrolom već četiri godine, saopštili su u centru.

Poslednjih meseci situacija u Alepu se veoma zaoštrila, u gradu i predgrađima su žestoke teške borbe. Terorističke grupe koje su bliske Nusra frontu zadržavaju stotine hiljada civila u istočnim kvartovima grada i zaustavljaju svaki njihov pokušaj da izađu kroz označene humanitarne koridore.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala