Kolinda sa ustaškom zastavom (foto)

© REUTERS / Darren OrnitzKolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom.

Profesor u Torontu Tihomir Janjicek objavio je fotografiju sa hrvatskom predsednicom ispred koje je postavljena hrvatska zastava sa prvim belim poljem u šahovnici, piše hrvatski portal „Indeks“.

Janjicek se obratio javnosti i objavom na Fejsbuku u kojoj je naveo da je zastavu postavio uz lično odobrenje predsednice.

„Predsednica je videla zastavu i, kako se na fotografiji može videti, svojeručno ju je pridržala. Čestitam predsednici na njenom iskrenom hrvatstvu. Ovaj primerak zastave je moj lični primerak i kupljen je u Zagrebu i u to vreme je to bila zvanična državna zastava Hrvatske. Ova zastava okuplja sve Hrvate, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i širom sveta, gde god se nalazili“, napisao je Janjicek.

„Indeks“ je ranije pisao da je grb sa prvim belim poljem trajno postao ustaški amblem koji je iz upotrebe uklonjen pošto su fašisti poraženi u Drugom svetskom ratu, kao i da je za vreme SFRJ Hrvatska koristila grb s prvim crvenim poljem, koji se posle osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala