Dodik: Zapad ne trpi istinu

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija Evropskog parlamenta o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i Raša tudej, štetna i apsolutno neprihvatljiva, te pokazuje da je „Evropa na kraju“.
Glavni i odgovorni urednik N1 Jugoslav Ćosić - Sputnik Srbija
I RTS je bombardovan kao „propagandna mašina“ (burne reakcije na rezoluciju EU)

„To je zapadna demokratija liberalnog tipa, koja nama ovde šalje Bi-Bi-Si, Si-En-En i ostale da nam lažu i spekulišu u vezi sa ratom, povodom za ratove, satanizuju celi jedan narod. To je demokratija koja ne može da izdrži ni konkurenciju istinitih činjenica i medija, i zato su primorani da donose takve rezolucije“, istakao je Dodik.

Ako Evropa koja je ranije promovisala slobodu mišljenja i govora na taj način pokušava da se obračuna sa drugim i drugačijim, kaže predsednik Srpske, onda je veliko pitanje šta će tek biti kada dođu u poziciju da odlučuju o nama.

„Sputnjik i Raša tudej su se pokazali kao globalni servisi koji su pravovremeno i istinito obaveštavali o događajima, na mnogim mestima su bili prvi i verovatno to sada smeta“, ocenio je Dodik, upitavši zašto ne dozvole ljudima da budu pravilno informisani, a ne spinovani, kao što su spinovani 20 godina u Evropi.

Evropski parlament usvojio je pre dva dana rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizijska mreža Raša tudej.

 

Izvor: Srna

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala