Dačić: Hvala Mauricijusu

© Tanjug / Ministartvo spoljnih poslova Srbije/Ognjen StevanovićIvica Dačić na 16. samitu Frankofonije na Madagaskaru.
Ivica Dačić na 16. samitu Frankofonije na Madagaskaru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je na marginama Samita frankofonije u Atananarivu sa premijerom Mauricijusa Anerudom Džugnautom, kojem je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju nezavisnosti Kosova.

U razgovoru je razmatrano unapređenje političko-ekonomske saradnje kao i usaglašavanje stavova o pitanjima iz domena međunarodnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Dačić protiv Tačija: Borba za Kosovo na Madagaskaru

Premijer Mauricijusa detaljno je obavestio o višegodišnjem teritorijalnom problemu koji Mauricijus ima sa ostrvom Čagos i nameri da se to pitanje reši kroz sistem UN i u tom smislu zamolio za podršku Srbije, čime bi se potvrdilo poštovanje međunarodnog prava.

On je istakao i potrebu da se unapredi saradnja u oblasti privrede, turizma i prosvete.

Dačić je naglasio da Srbija u potpunosti deli ocene Mauricijusa o potrebi poštovanja međunarodnog prava i osudi dvostrukih standarda.

Šef srpske diplomatije istakao je takođe da je Srbija spremna da unapređuje bilateralnu saradnju u okviru međunarodnih organizacija, a posebno UN.

Srbija ceni model Mauricijusa na planu privlačenja stranih investicija i rezultate koji su ostvareni, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, kako se dodaje, očekuje se i nastavak programa stipendiranja studenata sa Mauricijusa, što je u skladu sa postojećom višegodišnjom tradicijom, kao i razmena poseta na visokom nivou.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala