Novinari Azije: Rezolucija EP je „bestidna propaganda“

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaSputnjik
Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Asocijacija novinara Azije osudila je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, koju je u sredu usvojio Evropski parlament, nazvavši taj dokument „bestidnom propagandom“.
Pečat prijateljstva - Sputnik Srbija
Nikolić o rezoluciji EP: I Spartanci su ubijali glasnika (audio)

„Ruke Evropske unije i američkih političara isprljane su krvlju žrtava rata, izbeglica koje su poginule prelazeći Sredozemno more u potrazi za mirom“, izjavio je u intervjuu za Sputnjik Ašraf Abul Jazid, predsednik ove asocijacije, čije je sedište u Seulu. 

Prema njegovim rečima, „nema ničeg novog u tome da je veza EU—SAD usmerena na Rusiju, bogatu prirodnim resursima“.

„Kada su SAD izvršile invaziju na Irak, koji je već povukao svoju vojsku iz Kuvajta, NATO je pokazao zadivljujuću sposobnost da se zarad sopstvenih interesa pravi da je slep ne samo ’politički‘, nego i ’ljudski,“, rekao je Abul Jazid i dodao da je rezolucija EP „bestidna manipulacija javnim mnjenjem“. 

„Prvo što su isprovocirali poznati događaji na Bliskom istoku jeste širenje neprijateljstva običnih Evropljana prema izbeglicama. Oni su s velikom nervozom dočekivali izbeglice koje su došle iz regiona ratnih dejstava. NATO je ’potpalio‘ Bliski istok, ali se dim rata koji je usledio još jače zgusnuo nad Evropom. Sve mere i rezolucije koje usvaja Evropska unija treba samo da odvuku pažnju od onih vojnih zločina koje su oni dozvolili da izvedu razne ubice“, smatra Abul Jazid. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala