DNR: Uhapšen borac „Azova“

© Aleksandar Maksimenko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici bataljona "Azov"
Pripadnici bataljona Azov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik ukrajinskog nacionalističkog bataljona „Azov“ koji je pripremao teroristički napad u gradu Makejevki, uhapšen je na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, izjavio je u petak predstavnik DNR Eduard Basurin.
Međunarodni posmatrači misije OEBS-a čekaju na kontrolnom punktu u Uljanovsku, stotinak kilometara istočno od Donjecka blizu ukrajinske granice sa Rusijom. - Sputnik Srbija
Donbas: OEBS pronašao municiju za raketne sisteme

„Tokom preliminarne istrage, Vladimir Čajkovski je priznao da je od komande dobio zadatak da izvede teroristički napad na pijaci u Makejevki. U ovom trenutku se vodi specijalna istraga“, rekao je Basurin. 

„Azov“ je jedan od takozvanih dobrovoljačkih bataljona koji su finansirani iz privatnih izvora i koji su učestvovali u vojnoj operaciji u Donbasu. 

Bataljone „Azov“, „Ajdar“, „Donbas“, „Dnjepar 1“ i „Dnjepar 2“ finansirao je oligarh Igor Kolomojski, protiv kojeg je u Rusiji pokrenut krivični postupak pod sumnjom da je „primenjivao zabranjena sredstva i metode ratovanja“. 

Kasnije su ukrajinske vlasti saopštile da u zemlji ne smeju da postoje nezakonite oružane formacije, a dobrovoljačkim bataljonima Ministarstvo odbrane je ponudilo da uđu u redove oružanih snaga Ukrajine. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala