Milačić o rezoluciji EP: Evropa pljunula na sebe

© Foto : facebook/marko milačićMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinar i građanski aktivista iz Crne Gore Marko Milačić izjavio je da je usvajanjem rezolucije o borbi protiv ruskih medija Evropa legalizovala neslobodu medija, pritisak na novinarske slobode i hajku na neistomišljenike, ističući da je srećan što je čest sagovornik Sputnjika.
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović - Sputnik Srbija
SNP: Rezolucija EP o Sputnjiku i RT napad na slobodne medije

„Srećan sam što sam čest sagovornik Sputnjika, tog ’najopasnijeg oružja‘. Kada se zbog vas pišu ovakve rezolucije, to znači da ste na pravom putu, da se bavite istinom. I ovo: oni koji su doneli ovakav dokument time su priznali svoj poraz. Čestitke na pobedi“, istakao je on.

Milačić je podsetio i da je za rezoluciju u Evropskom parlamentu glasalo tri stotine i sedam ljudi, da je ona prošla, ali da „demokratija nije“.

Prema njegovim rečima, Evropa je, „u neopevanom duhu servilnosti prema Vašingtonu — mada je to ne opravdava — juče pljunula na najbolje tekovine svoje vekovne borbe za profesionalno novinarstvo i slobodne medije.

Srpski režiser Boris Malagurski o filmu Težina lanaca 2 - Sputnik Srbija
Malagurski: RT i Sputnjik, bastion slobodnog informisanja

On je izrazio „saučešće“ evropskim novinarskim vrednostima, naglašavajući da to nije rezolucija protiv propagande, već da je to rezolucija protiv medija iz Rusije, i još više — protiv jedne zemlje.

„Ovo nema veze sa novinarstvom, ovo je politika. Ovo je, time, ogromna zloupotreba ideje medija u svrhu političkih obračuna. U borbi protiv ruskih medija, bolje: ruskog uticaja, Evropa je legalizovala propagandu. Ovo nije moja Evropa. Moja Evropa je ona Šarla de Gola, od Atlantika do Urala. Evropa Pariza — Berlina — Moskve. Evropa integriteta. Evropa istinski slobodnog novinarstva, a ne Evropa koja progoni neistomišljeništvo“, istakao je Milačić. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala