Kusturica: Soroševa Evropa u panici, istina nikad nije propaganda (audio)

© Sputnik / Saša P.Reditelj Emir Kusturica
Reditelj Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući rezoluciju EP usmerenu protiv ruskih medija, čuveni srpski režiser Emir Kusturica kaže da je posle Trampove pobede u Americi, u Evropi nastala panika koja se projektuje na više načina.

„Mislim da je ideja da se optuže Sputnjik i Raša tudej za propagandu isto kao kada bi Pinokio optužio svog stvaraoca da je on taj koji laže. To kažem jer ideji da se izjednačavaju dva mlada i dobra medija sa ISIS-om manjka deo o tome — ko je zapravo formirao Islamsku državu — Zapad, Istok, ili je to samodovoljna organizacija? Stavljati u isti red ISIS, Raša tudej i Sputnjik? Da nije tog nesnalaženja i panike, koja nastaje nakon promene gazde, posle predsedničkih izbora u SAD, a koji će se očigledno drugačije ponašati, onda bih možda i mogao da prihvatim njihovu ideju da su autentično protiv nekoga ko govori istinu i ko se, po njihovoj logici, pretvara u nekog ko je propagandni centar“, ističe Kusturica za Sputnjik.

Glavni i odgovorni urednik N1 Jugoslav Ćosić - Sputnik Srbija
I RTS je bombardovan kao „propagandna mašina“ (burne reakcije na rezoluciju EU)

On napominje da istina nikada nije bila propaganda ili je to bila u vrlo retkim slučajevima.

„Istina je propaganda onda kada se neko u ratu za istinu bori, ali se zbog geostrateških razloga na nju ne pristaje. Ovog puta je to potpuno besmisleno. Dakle, nastala je panika jer nisu usklađena dva establišmenta — novi američki, koji se uspostavlja, i onaj kojim su upravljali Klinton i Soroš. Mislim da će to u budućnosti morati da se koriguje, jer istina je retko kad bila propaganda“, zaključuje Kusturica za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala