Trampov sin na sastanku o Siriji u Parizu

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYDonald Tramp-mlađi
Donald Tramp-mlađi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donald Tramp Mlađi, sin izabranog predsednika SAD, u oktobru je u Parizu razgovarao sa jednim brojem diplomata, biznismena i političara o traženju mogućih načina saradnje sa Rusijom o rešavanju sirijskog konflikta, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na učesnike diskusije.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Želim zajednički jezik sa Putinom, ali ne i „resetovanje“ odnosa

Događaj na kojem je prisustvovao Tramp Mlađi organizovao je francuski analitički centar. Osnivač organizacije Fabren Bosar i njegova supruga Randa Kasis, kako piše list, „blisko sarađuju sa Rusijom kako bi pomogli da dođe di okončanja sukoba“ u toj zemlji.

Kako je u intervjuu izjavila sama Kasisova, koja je predsednica sirijskog opozicionog „Pokreta za pluralističko društvo“, tokom sastanka sa Trampom Mlađim ona je insistirala na značaju saradnje sa Rusijom na Bliskom istoku.

„Treba da budemo realni. Ko se nalazi na licu mesta u Siriji? Ne SAD niti Francuska. Bez Rusije ne možemo postići nikakvo rešenje o Siriji“, rekla je ona.

Ambasador Sirije u Rusiji Rijad Hadad - Sputnik Srbija
Damask siguran da će pobediti u Alepu

Savetnica izabranog predsednika SAD Kelijen Konej potvrdila je da je Tramp Mlađi prisustvovao događaju u Parizu, ali je negirala da je on neposredno razgovarao sa Kasisovom.

U novembru je sa Random Kasis o političkom rešavanju sirijske krize razgovarao specijalni predstavnik predsednika Rusije za Bliski istok, zamenik šefa diplomatije Mihail Bogdanov.

Juče je novoizabrani predsednik SAD u razgovoru sa novinarima izjavio da želi da uspostavi dobre odnose sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. On je dodao i da treba prekinuti to „ludilo u Siriji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala