Peskov: I nama se kao i Trampu ne sviđa termin „resetovanje“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva potvrđuje želju za uspostavljanjem dobrih i jednakih odnosa od uzajamne koristi sa SAD i računa na reciprocitet Vašingtona, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je termin „resetovanje“ kada je reč o uzajamnim odnosima kompromitovan.

„Želim da podsetim na reči ruskog predsednika Vladimira Putina koji je u više navrata govorio o želji za uspostavljanjem dobrih odnosa sa SAD. On je uvek govorio da računa na reciprocitet Vašingtona“, rekao je on novinarima.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Želim zajednički jezik sa Putinom, ali ne i „resetovanje“ odnosa

Peskov je ocenio da je trenutni nivo odnosa takav da je teško da bi išta moglo dodatno da ga pogorša.

„Oni su na samom dnu, međutim, mi bezuslovno računamo na to da će dijalog biti obnovljen, te da će početi dugačak proces uvođenja odnosa u konstruktivne okvire“, istakao je Peskov.

On je takođe dodao da Rusija može biti saglasna sa tvrdnjom Trampa da je termin „resetovanje“ kompromitovan, jer posledice poslednjeg „resetovanja“ su daleko od onih koje bi obe strane želele da vide.

„Termin u ovom slučaju nema nikakav značaj, glavno je da postoje želja i spremnost da se radi na normalizaciji odnosa“, zaključio je portparol Kremlja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala