Moskva spremna na recipročne mere u slučaju cenzure ruskih medija

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Leonid Sluckij izjavio je da ne isključuje mogućnost uvođenja recipročnih mera u slučaju da u Evropskoj uniji bude uvedena cenzura prema ruskim medijima, dodavši da se nada da će ipak pobediti zdrav razum i da do toga neće doći.

„Rezolucija nosi savetodavni karakter. Nadamo se da će pobediti zdrav razum i da protiv ruskih medija neće biti uvedena realna cenzura. U suprotnom slučaju, Rusija će biti primorana da preduzme odgovarajuće mere“, rekao je on.

Evropski parlament - Sputnik Srbija
Evropski parlament usvojio rezoluciju o borbi protiv Sputnjika i RT

Prema njegovim rečima, rezolucija o borbi protiv inostrane propagande je napravljena po uzoru na tradiciju aktuelne američke administracije SAD, a za recept je iskorišćena gebelsovska tvrdnja „što je monstruoznija laž, to je lakše u nju poverovati“.

„Nakon što je portparol američkog Stejt departmenta Džon Kirbi podelio novinare na naše i strane, evropski parlamentarci su pohitali da okrive Rusiju za sve smrtne grehe, počevši od neprijateljske propagande, a čak su borbu protiv ruskih medija poistovetili sa borbom protiv DAEŠ-a“, rekao je on.

Oglasio se i senator Aleksej Puškov koji je tu odluku Evropskog parlamenta ocenio kao „glupu i zlobnu“, te da nema nikakvog smisla u istom dokumentu osuđivati informativni rat i sa Rusijom i sa DAEŠ-om.

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizija RT.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala