Lavrov ambasadorima EU: Ubrzati političko rešenje u Siriji

© AP Photo / Thanassis StavrakisMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov govori na konferenciji za medije u Atini
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govori na konferenciji za medije u Atini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je u sredu na tradicionalnom sastanku sa šefovima diplomatskih misija zemalja-članica Evropske unije u Moskvi i šeficom predstaništva EU u Rusiji o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštilo je u sredu Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Američki državni sekretar Džon Keri i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom konferencije za medije nakon sastanka u Ženevi - Sputnik Srbija
Lavrov i Keri: Neophodno ubrzati početak međusirijskih pregovora

Sastanak je održan u Moskvi. 

„Ministar je detaljno informisao predstavnike evropskog diplomatskog korpusa o razvoju situacije u Siriji, naglasivši zadatke u vezi sa što je moguće bržim političkim rešavanjem krize i efikasnom humanitarnom pomoći građanima ove zemlje i borbom protiv međunarodnog terorizma. Razmotrena je, takođe, ukrajinska problematika i niz drugih aktuelnih međunarodnih tema“, navedeno je u saopštenju nakon sastanka. 

Ministarstvo je, takođe, navelo da je „Lavrov istakao naklonjenost Rusije obnavljanju saradnje s Evropskom unijom, u sličnom ključu su se izjasnili i ambasadori zemalja-članica EU“. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala