Crna Gora traži od Srbije izručenje trojice srpskih državljana

© REUTERS / Stevo VasiljevicCrnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana
Crnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je u petak kolegama u Srbiji zahtev za izručenje srpskih državljana Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića i Miloša Jovanovića, koji su okrivljeni da su deo organizovane kriminalne grupe, koja je navodno pripremala terorističke napade za 16. oktobar.

Istog dana poslata je molba kolegama iz Rusije za saslušanje dvojice državljana te zemlje Eduarda Vladimiroviča Širokova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji se terete da su bili na čelu kriminalne organizacije čiji cilj je bio da izazovu krvoproliće i trajno destabilizuju državu, javlja RTCG.

Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić-arhivski snimak od 23. juna 2011. - Sputnik Srbija
Dikić: Sinđelić me je uvukao u režiranu nameštaljku

Prema saznanjima „Pobjede“, srpski i ruski istražitelji upoznati su sa optužbama koje Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore stavlja na teret njihovim državljanima.

Tužioci iz Crne Gore su od kolega iz Rusije tražili da ih obaveste o njihovim koracima, kako bi mogli da prisustvuju saslušanju dvojice ruskih nacionalista. Naveli su i razloge zbog kojih im je bitno da budu prisutni tokom ispitivanja.

To je tek jedan od poteza Tužilaštva, koje je svojevremeno najavio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Očekuje se da Tužilaštvo identifikuje i osobu iz Demokratskog fronta koja je, kako se navodi u naredbi za proširenje istrage, trebalo da pozove pristalice te partije da nasilno uđu u zgradu Skupštine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala