Evropski poslanik: Saopštenja zapadnih medija o Siriji su propaganda

© Flickr / European ParliamentEvropski parlament
Evropski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Evropskog parlamenta iz Španije Havijer Kouzo Permuj je pisanje vodećih zapadnih medija o onome što se događa u Siriji nazvao „propagandom“.
Američki lovci - Sputnik Srbija
Sirija: Koalicija u vazdušnim udarima usmrtila 10 civila

„Mnogo je propagande oko onoga što se događa u Siriji. Postoje dva aršina i to uopšte ne doprinosi rešavanju problema. Informacije propagandnog karaktera javljaju se u velikim medijima. A s druge strane, u novembru su ’umereni‘ ustanici otvorili vatru na civile koji su pokušali da se provuku kroz barikade. Tridesetog oktobra je izvršen hemijski napad u istočnom Alepu. Trećeg novembra — napad s primenom hlora, u kojem je poginulo 28 ljudi“, rekao je španski poslanik tokom plenarnog zasedanja Evropskog parlamenta u Strazburu. 

Permuj je podsetio na „odgovor predstavnika Stejt departmenta SAD Džona Kirbija, koji je odgovarajući novinarki RT, okrivio Rusiju za napade na bolnice“.

„Treba odustati od ovakvog manihejskog morala, zatražiti od svih strana da poštuju međunarodno pravo. Samo zajedničkim naporima možemo da omogućimo uspostavljanje mira“, rekao je Permuj. 

On je rekao da su za krvave zločine u Siriji odgovorni „oni koji su izveli terorističke napade u Parizu, Briselu, kao i u Madridu“. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala