Ukrajina kidnapovala ruske vojnike na Krimu

Pratite nas
Pripadnici ukrajinske bezbednosne službe nezakonito su uhapsili i prebacili u Ukrajinu dva pripadnika ruske vojske, koji su se u tom trenutku nalazili na Krimu, protiv kojih pokušavaju da podignu krivični postupak, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.
Vojnik na osmatračkom punktu tokom vojne vežbe u Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija
Novi pokušaj ukrajinskih diverzanata da upadnu u DNR

Kako se navodi, bezbednosne službe nameravaju da okrive vojnike da su vršili radnje protiv Ukrajine, iako to nije istina.

Iz Ministarstva odbrane ne isključuju mogućnost da će ukrajinske specijalne službe da izvrše čitav niz psiholoških i fizičkih pritisaka na ruske vojnike zarad dobijanja priznanja.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane smatra da je taj potez ukrajinskih bezbednjaka provokacija prema ruskim državljanima i zatražilo je od Kijeva da ti ljudi istog trenutka budu vraćeni na teritoriju Rusije.

Sa druge strane, ukrajinska bezbednosna služba tvrdi da su ti vojnici prethodno bili pripadnici ukrajinske vojske, kao i da je protiv njih podignuta optužnica za dezerterstvo, te da su uhapšeni prilikom pokušaja da pređu granicu sa Krimom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala