Toni Bler se ne vraća

© REUTERS / /Stefan Rousseau/Bivši Britanski premijer Toni Bler
Bivši Britanski premijer Toni Bler - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši britanski premijer Toni Bler ne planira da se vrati u „prve političke redove“, ali će govoriti o „bregzitu“ sa trenutno upražnjene pozicije centra, prenosi AFP.

Prošlog meseca Bler je apelovao na Britance koji su glasali za izlazak te zemlje u Evropskoj uniji na referendumu u junu da promene mišljenje, opisujući ih kao „nove pobunjenike“ i izjavljujući da je moguć drugi referendum o EU.

Džordž Buš mlađi i Toni Bler - Sputnik Srbija
Hoće li Toni Bler dolijati na Iraku?

Bivši lider Laburističke partije trenutno traži novu bazu u Londonu, čime je podstakao medijske spekulacije da traži novu ulogu u političkom životu Britanije.

„Bler se niti vraća u politički život, niti traži ulogu u ’bregzitu‘. On želi da učestvuje u javnoj debati, a jedan od bitnih razloga je to što je pozicija centra trenutno upražnjena“, rekao je Blerov portparol.

„Sandej tajms“ je ranije pisao da Bler planira da ima „centralnu ulogu“ u oblikovanju „bregzita“.

Blerov portparol demantovao je da je Bler izjavio da nije impresioniran premijerkom Terezom Mej, jer smatra da je „blaga“, da je lider Laburističke partije Džeremi Korbin ludak, a da torijevci (Konzervativna stranka) mogu da zeznu „bregzit“.

Bler, koji je bio premijer Velike Britanije od 1997. do 2007. godine, rekao je da zna da njegova politika izaziva burne reakcije, ali da „centristi“ moraju da uzvrate.

„Mislim da je prerano reći da je centar pobeđen“, rekao je on.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala