Đulijani o Srbiji: Rekao sam im, trebalo je da vas bombarduju

© AFP 2023 / MANDEL NGAN Rudi Đulijani
Rudi Đulijani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani govorio je u intervjuu za Si-En-En u petak kako je izgledala njegova poseta Beogradu, prenosi N1.

Đulijani je u aprilu 2012. godine boravio u Beogradu kako bi dao dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika.

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani - Sputnik Srbija
Đulijani: Obama nije dovoljno pretio američkom vojskom

U intervjuima koje je davao u to vreme, Đulijani je rekao da je plaćen od jedne kompanije iz Londona kako bi učestvovao u sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda. U medijskim izveštajima iz 2012. godine stoji da je Vučić, tada kandidat za gradonačelnika glavnog grada, pozvao Đulijanija u Beograd, kako bi dobio savete od njega, navodi N1.

On za Si-En-En kaže da ga je londonska kompanija pozvala i da je njegov tim razmotrio ponudu i utvrdio da može da pruži korisne savete za razvoj Beograda.

„Nisam bio tamo kako bi im dao adresu agencije za odnose s javnošću. Otišao sam i održao veoma značajan govor o jednoj oblasti, što je savršeno u skladu sa zakonom. Ne znam šta sam uradio pogrešno. Niti kako to može biti ocenjeno kao pogrešno“, kaže Đulijani.

U intervjuu za Si-En-En Đulijani ističe da se ponašao veoma časno i, kako navodi, hrabro jer je tada poručio:

„Mislim da je trebalo da vas bombarduju“, misleći na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

„Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali. Znate li koliko često sam ja to radio?“, naglasio je on.

Rudolf Đulijani je ozbiljan kandidat za mesto državnog sekretara SAD, ali ga zbog veza po svetu očekuju iste kritike koje je on upućivao Hilari Klinton, piše AP.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala