Sve muke ruskih novinara na putu za Limu: Švajcarski lovci, kvar... (video)

© Flickr / Simon TurkasAvion
Avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za članove ruske delegacije i novinare, koji su leteli na samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, put do prestonice je bio dug i komplikovan.
Švajcarski vojni avion - Sputnik Srbija
Incident: Švajcarski vojni avioni se približili avionu sa ruskom delegacijom (video, foto)

Samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje će se održati danas i sutra u Limi. Zbog kvara aviona, novinari i niz zvaničnih lica će verovatno zakasniti na otvaranje foruma.

Opasno približavanje.

Juče je objavljeno da je u vazdušnom prostoru Švajcarske avion sa ruskom delegacijom nekoliko minuta pratili vojni avioni. Pritom, oni su se se približili na nebezbedno rastojanje — jedan od lovaca je doleteo tako blizu da se mogla videti, ne samo švajcarska zastava na repu i broj J-5024, već i lice pilota.

Novinar „Komsomoljske pravde“ Dmitrij Smirnov koji se nalazi u avionu objavio je na Fejsbuku video na kojem se vidi kako je pilot lovca u nekom trenutku mahnuo rukom novinarima.

Šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Aleksandar Fomin, koji se takođe nalazi u sastavu delegacije naveo je da ovaj slučaj nije svakodnevna pojava.

„Ne prate svaki avion. Sigurno nije svakodnevna pojava“, rekao je on novinarima. Pritom, šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju je obratio pažnju na to da su švajcarski avioni to izveli na svojoj teritoriji.

Tehnički kvar

Kada je avion sa ruskom delegacijom sleteo u Lisabon radi uzimanja goriva, ispostavilo se da ima kvar. Pošto stručnjaci nisu uspeli da otklone kvar na licu mesta, doneta je odluka da se deo dostavi iz Moskve. Avion sa delom je sleteo u Portugaliju u 9.30 po srednjeevropskom vremenu, a novinari su nastavili svoj put rezervnim avionom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala