Jacenjuk Evropskoj uniji: Ispunjavajte svoje obaveze

© Sputnik / Mikhail PalinchakArsenij Jacenjuk u Vrhovnoj radi Ukrajine
Arsenij Jacenjuk u Vrhovnoj radi Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ukrajinski premijer i šef partije „Narodni front“ Arsenij Jacenjuk u intervjuu za nemački list „Velt“ je od Evropske unije zatražio da ispuni obećanja o uvođenju bezviznog režima za njegovu zemlju.
Premijer Holandije Mark Rute - Sputnik Srbija
Holandija možda zatraži od EU garancije da Ukrajina neće ući u Uniju

„On će biti ukinut. On mora da bude ukinut“, izjavio je Jacenjuk odgovarajući na pitanje da li će bezvizni režim biti ukinut na narednom samitu u Briselu.

Prema rečima Jacenjuka, Kijev je ispunio sve obaveze koje mu je zadala Evropska unija i sada je red na Brisel. On je pozvao EU da ne odugovlači sa donošenjem odluke, jer ukrajinski narod neće razumeti odlaganja te vrste.

„Učinili smo sve da ispunimo zahteve EU, a sada će odugovlačiti sa odlukom? Prekinite sa tim. Ispunjavajte svoja obećanja!“, izjavio je on.

Na pitanje da li će predsednički mandat Donalda Trampa dovesti do jačanja proruskog raspoloženja unutar EU, Jacenjuk je rekao da će u tom slučaju Evropa i SAD „morati da plate veliku cenu“.

Predstavnici Zapada koji smatraju da mogu da se dogovore sa Moskvom „na račun Ukrajine“ prave ozbiljnu grešku, smatra bivši ukrajinski premijer.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala