Milova nova verzija „državnog udara“

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalno tužilaštvo, kojim rukovodi Milivoje Katnić, nakon dosadašnjeg fijaska pripremilo je novu verziju navodnog državnog udara u Crnoj Gori.

Interesantno je da je Katnić novu verziju pripremio po scenariju koju je nedavno na televiziji Pink M iznio odlazeći premijer Milo Đukanović, prenosi portal In4s.

Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Miodrag Lekić glasao je na biračkom mestu u Podgorici - Sputnik Srbija
Ko je i za koju partiju trebalo da sprovede državni udar u Crnoj Gori (video)

Tako se u naredbi za proširenja istrage navodi da su ruski državljani Edvard Vladimirovič Širokov i Vladimir Nikolajevič Popov organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i  navodno ubistvo premijera Mila Đukanovića.

Dodaje se da je haos u izbornoj noći trebalo je da počne ispred Skupštine — grupa demonstranata koja bi se sukobila sa policijom bila bi pod navodnom kontrolom Bratislava Dikića i političara iz Demokratskog fronta, čiji identitet tužioci još nisu otkrili, tvrdi se u dokumentu.

U novoj naredbi tužilaštva objašnjava se da su se Rusi  26. septembra u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem i izložili mu plan i dali mu upustva za Crnu Goru.

Navodi se da su  ga zadužili da pronađe što veći broj osoba u Srbiji koje će se u Crnoj Gori staviti pod navodnu kontrolu bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Dikića i osobe iz DF-a.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević - Sputnik Srbija
DF: Hitno procesirati aktere afere „državni udar“

Sinđeliću su naložili da kupi oružje i uniforme i za to mu dali najmanje 200.000 evra, tvrdi tužilac.

Sinđelić se, inače, dobrovoljno predao, a u javnosti je proteklih dana izašao veliki broj svedočenja o tome da je on policijski saradnik i doušnik. Za njega se u ovom procesu sprema status „svedoka saradnika“.

Čelnici DF-a ranije su konstatovali da je ovaj slučaj režirana priča, a da se tužilac Milivoje Katnić priključio institucijama koje kontroliše „organizovana kriminalna banda na čelu sa Milom Đukanovićem“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala