Vučić: Neću dozvoliti krvoproliće

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić, premijer Srbije
Aleksandar Vučić, premijer Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi nikakve sukobe u Sandžaku, već da želi da mirnim putem i razgovorima reši nastalu situaciju u vezi sa nelegalnom imovinom bivšeg muftije Muamera Zukorlića.
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija
Ljajić: Zukorlić je huligan

„Hoćete da imamo sukob pravoslavaca i muslimana? Ja neću. To ne znači da svaki musliman može da radi nešto je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe“, rekao je Vučić.

On je naglasio da „neće da pošalje 1.000 žandarma da bi smo se tukli sa muslimanima“, te da „ne želi krvoproliće u Srbiji“.

„Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši objekat bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavetujete kako da to srušimo“, rekao je Vučić.

Na komentar Zukorlića o mogućim „razbijenim glavama“ ukoliko se rušenje dogodi, Vučić je kazao da je „sit takvih eksperimenata i da želi da se sve završi bez razbijenih glava“.

„Svima koji mi tu temu svaki dan nameštaju, a svoje zadnjice izvuku, a ima ih i u Vladi i na drugim mestima, sa porukom: ’Hajde ti Vučiću zapodeni rat‘, ja im kažem: ’Ma nemoj‘. Ja neću da ijedno naše dete pogine, a možemo to da uradimo sa lakoćom, samo što je pitanje ko će da strada u svemu tome“, kazao je Vučić.

Dodao je da zapravo „svi znaju šta se dešava, ali da njemu prebacuju odgovornost da donese odluku o tom problemu“.

„Kakvu god odluku da donesem, oni će da me kritikuju. Ako se ne umešam, reći će da država ne postoji. Ako pošaljemo žandarmeriju, reći će da sam napravio rat i krvoproliće i svi znate da sam u pravu“, rekao je Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala