Šaljivdžija Vovan nasamario Porošenka

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPetro Porošenko na Samitu NATO-a u Varšavi.
Petro Porošenko na Samitu NATO-a u Varšavi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pranker Vladimir Kuznjecov, poznat pod pseudonimom Vovan, objavio je na Fejsbuku transkript jednog od poslednjih razgovora-performansa sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.
Zastave Ukrajine i SAD - Sputnik Srbija
Porošenko pozvao Trampa da zaštiti Ukrajinu od „ruske agresije“

Pranker Vovan je pozvao ukrajinskog predsednika u ime predsednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva. On se prvo zainteresovao kakav je stav Kijeva kad je reč o ostanku u ZND-u.

„Puna saradnja u okviru ZND-a, u kojoj vodeću ulogu igra Rusija, kosi se sa zdravim razumom“, odgovorio je ukrajinski lider.

Nakon toga, razgovor je prešao na priču o konditorskoj Porošenkovoj fabrici „Rošen“ u Lipecku. Pranker je predložio ukrajinskom šefu države da zvanično prebaci proizvodnju na „svoje ljude“ kako bi pritisak na njega već jednom prestao. Ovaj mu se zahvalio na savetu.

„Nije to samo podići slušalicu kućnog telefona, ukucati broj i zatražiti da se pozove gospodin Porošenko. Moralo se preduzeti niz manipulacija. Dogovaranje razgovora je trajalo dan i po. Međutim, ne mogu reći da je to bilo tako teško. Predstavnici administracije ukrajinskog predsednika i službe bezbednosti se nisu pretrgli u proveravanju. Glavno je bilo izabrati pravi trenutak za poziv“, objasnio je pranker Vovan.

Prezident Ukrainы Petr Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko optužio Moskvu za „hibridno prisvajanje istorije“

Razgovor je trajao 40 minuta.

Kasnije je ukrajinski pres-sekretar predsednika Svjatoslav Cegolko priznao da je predsednik Porošenko zaista razgovarao sa ruskim prankerima, optuživši ih za veze sa specijalnim službama koje vode „hibridni rat protiv Ukrajine“.

Vovan je izjavio da on i Leksus rade „isključivo za sebe“ i da su pozvali Porošenka na sopstvenu inicijativu.

„Cegolko je navela omiljenu verziju ukrajinskih političara: šta god da se desi, to su intrige Putina i ruskih specijalnih službi. To čak više nije ni smešno“, izjavio je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala