Pentagon greškom poslao pismo RT sa kritikom

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRT
RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija „Raptli“ poslala je Pentagonu zahtev za snimanje, ali je kao odgovor dobila pismo „iz unutrašnje prepiske“ sa kritikom na račun televizije.
Kirbi napao novinarku RT-a - Sputnik Srbija
Kirbi napao novinarku RT (video)

Kako saopštava RT, agencija je poslala zahtev da prisustvuje istovaranju Pentagonovih kontejnera u Nemačkoj, koji su bili poslati u Evropu u okviru raspoređivanja dodatnih snaga NATO-a. Događaj je bio najavljen kao otvoren za predstavnike medija.

Producent „Raptlija“ je poslao američkom odbrambenom resoru zahtev za snimanje i zatražio da ga uključe u spisak mejlova Pentagona kako bi pravovremeno dobijao informacije o narednim događajima, odobrenim za javnost.

Prvo je na elektronsku poštu „Raptlija“ stigao učtiv odgovor da se o ovom pitanju treba obraćati drugom predstavniku Pentagona — službeniku službe za odnose sa medijima, potpukovniku Pitersu. Nakon toga na imejl novinara je stiglo čudno pismo od Pitersa sa kritikom agencije, tako što je pošiljalac, po svemu sudeći slučajno, kliknuo odgovoriti svima.

„Nipošto to nećemo podržati. Što se tiče bezbednosti, predstavnik vojno-obaveštajne službe će me jednostavno ubiti, i to sa pravom. ’Raptli‘ je ruska propaganda“, navodi se u Pitersovom pismu.

Kako piše RT, pismo je izgleda bilo deo unutrašnje prepiske, ali je greškom poslato novinaru.

Juče se Džon Kirbi na brifingu iznervirao kada ga je ruska novinarka Gajana Čačakjan pitala odakle Vašingtonu podaci o udarima vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na bolnice u Alepu. Predstavnik Stejt departmenta je ljutito posavetovao novinarku da se obrati Ministarstvu odbrane Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala