Kako je Kisindžer posavetovao Trampa

© AP Photo / Richard DrewHenri Kisindžer
Henri Kisindžer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp sastao se danas sa nekadašnjim državnim sekretarom SAD Henrijem Kisindžerom i kazao da izuzetno poštuje savetnika za nacionalnu bezbednost u administracijama predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda.
F-22 - Sputnik Srbija
Tramp sa Rusijom želi da bombarduje teroriste u Siriji

„Gajim ogromno poštovanje za doktora Kisindžera i cenim to što je podelio svoja razmišljanja sa mnom“, rekao je Tramp i dodao da su njih dvojica razgovarala o Kini, Rusiji, Iranu, Evropi i širim svetskim pitanjima, prenosi AFP.

Agencija navodi da je 93-godišnji Kisindžer bio arhitekta američkog pružanja ruke Kini i da je pomogao u donošenju Pariskih mirovnih sporazuma kojima je okončan rat u Vijetnamu. AFP navodi da je on i dalje cenjen kao politički stručnjak, ali da mu je reputacija umrljana kritikama koje mu upućuju zbog njegove uloge u puču u Čileu izvedenom uz podršku CIA i američkog nelegalnog bombardovanja Kambodže u vreme Vijetnamskog rata.

Agencija podseća da je poznato da je Kisindžer bio bliži Trampovoj demokratskoj protivkandidatkinji Hilari Klinton i da je priznao da je očekivao da će ona pobediti u trci za Belu kuću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala