Nađena ogromna količina oružja u Apatinu i Somboru

© MUP SrbijeOružje pronađeno u Apatinu i Somboru
Oružje pronađeno u Apatinu i Somboru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da istraga do sada nije pokazala da postoji direktna veza između oružja koje je pronađeno danas u Apatinu i Somboru i onog pronađenog u Jajincima i na Novom Beogradu.
Interventna policija u Beogradu - Sputnik Srbija
Slučaj „Jajinci“: U garaži u Novom Beogradu nađen ukraden auto, oružje...

„Za sada nema direktne veze“, rekao je Stefanović novinarima u Parlamentu.

On je kazao da su u toku provere koje će pokazati kome je oružje bilo namenjeno i šta su bili ciljevi osoba kod kojih je pronađeno, da li trgovina ili to ima veze sa nekim drugim događajima.

Na području Apatina i Sombora razotkrivena je i uhapšena grupa od 10 lica koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje, rekao je ranije danas Stefanović, koji je naveo da se radi o velikoj količini oružja koja je pronađena.

Stefanović je rekao da su uhapšeni i organizatori te grupe i naveo da je nađeno devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih pušaka, dve poluautomatske puške, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jedna malokalibarska pušku, 6.000 komada municije, jedna protivtenkovska mina i ostali prateći pribor.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Parlamentu dodao i da ne može da saopšti ništa novo u vezi sa istragom u vezi sa događajem u Jajincima, a što ne bi naškodilo istrazi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala