Štajnmajer i zvanično kandidat za predsednika Nemačke

© AP PhotoFrank Valter Štajnmajer
Frank Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Frank Valter Štajnmajer je čovek kom se može verovati, izjavila je kancelarka Nemačke i predsednica Hrišćansko-demokratske unije Angela Merkel tokom zvaničnog predstavljanja aktuelnog šefa nemačke diplomatije kao kandidata za mesto predsednika zemlje.
Izbori u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Alternativa za Nemačku — alternativa za Evropu?

„Srećna sam što nas troje, predsednici partija, možemo da predstavimo šefa diplomatije Nemačke Frank Valter Štajnmajera kao zajedničkog kandidata za predsednika ’velike koalicije‘ i naslednika Joakima Gauka. Ubeđena sam da je Frank Valter Štajnmajer dobar kandidat u ovo vreme, kandidat koji će dobiti podršku mnogih građana Nemačke, jer ljudi osećaju da je on čovek kome mogu da veruju‘, rekla je Merkelova.

Ranije je kancelarka izjavila da je Štajnmajer kandidovan za funkciju predsednika Nemačke od strane vladajuće koalicije Hrišćansko-demokratske unije, Socijal-demokratske partije i Hrišćansko-socijalne unije. Prema rečima Merkelove, aktuelni šef diplomatije odlično odgovara dužnosti predsednika i njegova kandidatura se može oceniti kao signal stabilnosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala