Marin le Pen: EU ne treba da se plaši Rusije

© REUTERS / Jacky NaegelenMarin Le Pen
Marin Le Pen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liderka francuske partije Nacionalni front Marin le Pen je u intervjuu za Bi-Bi-Si izrazila mišljenje da Evropa ne treba da se plaši politike Kremlja.
Predsednica Nacionalnog fronta Marin le Pen - Sputnik Srbija
Marin le Pen: Priznaću da je Krim deo Rusije

„Nema nikakvog razloga za strah. Mi imamo prijatelje u Rusiji i dugogodišnje odnose koji se istorijski zasnivaju na prijateljstvu“, rekla je Le Penova.

Ona je dodala da je Rusija evropska zemlja sa kojom je pametnije razgovarati i zaključivati sporazume o saradnji, kao i trgovinske sporazume.

Prema rečima francuske političarke, u ovom trenutku nema nikakvih razloga za „okretanje prema SAD, zanimarivanje Rusije i življenje sa njom u hladnom ratu“. Ona je tako dala na znanje da je pristalica višepolarnog sveta i ravnoteže u odnosima sa svim zemljama.

Osim toga, Le Penova je visoko ocenila akcije ruskog predsednika Vladimira Putina, koji štiti interese svoje zemlje i njen identitet.

„Oni koji danas zaista destabilizuju Evropu i njene susede su EU i SAD, koje su se poslednje vreme ponašale veoma agresivno prema Rusiji. Zašto se to dešavalo? Jer se model koji zagovara Vladimir Putin kardinalno razlikuje od onog na kom insistira Obama“, rekla je ona.

Francuska političarka je navela da je takav model dobar i primenljiv i na Francusku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala