Vučić: Srbija podržava Specijalni sud na Kosovu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPremijer Srbije Aleksandar Vučić (D) sastao se danas sa glavnim tužiocem Specijalnog suda za zločine OVK Dejvidom Svendimenom.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić (D) sastao se danas sa glavnim tužiocem Specijalnog suda za zločine OVK Dejvidom Svendimenom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Kancelarije specijalizovanog tužioca Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Dejvida Švendimana, kome je preneo očekivanje da će nepristrasno i profesionalno pristupiti procesiranju odgovornih za ratne zločine nad Srbima, ali i pripadnicima drugih nacionalnosti.
Dejvid Švendiman - Sputnik Srbija
Tužilac za zločine OVK: Ne plašim se, vodiću se zakonom

Premijer Vučić je izrazio podršku Vlade Srbije radu Specijalnog suda i Kancelarije specijalnog tužioca.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, preneo i očekivanje da će se nepristrasno i profesionalno pristupiti procesiranju odgovornih za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, počinjenih nad Srbima, ali i pripadnicima drugih nacionalnosti na KiM.

Švendiman je rekao da je u prvu posetu Srbiji na funkciji specijalnog tužioca došao sa ciljem da u nadležnim institucijama predstavi svoju metodologiju rada.

On je rekao da želi da dužnost koja mu je dodeljena, obavlja na najbolji način: temeljno, nezavisno, s poštovanjem prema žrtvama i odgovorno prema pravdi.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala