U Portlandu protesti protiv Trampa prerasli u nerede (video, foto)

© AP Photo / Jim Ryan/The Oregonian via APDemonstranti na protestu protiv Donalda Trampa u Portlandu, u američkoj državi Oregon
Demonstranti na protestu protiv Donalda Trampa u Portlandu, u američkoj državi Oregon - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Portlandu u američkog državi Oregon protesti protiv izbora Trampa za predsednika SAD prerasli su u nerede, saopštili su u gradskoj policiji.

„​Demonstranti su naoružani kamenjem sa gradilišta. Policija je saopštila okupljenima da je to sada nezakonito okupljanje“, navodi se u saopštenju na zvaničnom nalogu policije na Tviteru.

​Pripadnici policije savetovali su okupljenoj masi da se raziđe, a prolaznicima da izbegavaju oblast protesta.

Najmanje 29 osoba je uhapšeno tokom protesta protiv Trampa u Portlandu, saopštila je policija i dodala da su pripadnici policije upotrebili suzavac za razbijanje demonstracija.

​Thousands of protesters move through the streets of downtown Portland. https://t.co/RbLdL1Dyns pic.twitter.com/Yw66vkePPA

​Nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora, u nekoliko američkih gradova počeli su protesti protiv Donalda Trampa, koji je na izborima pobedio. Sam republikanac nazvao je proteste „nepravednim“. On smatra da su na ulice izašli „profesionalni demonstranti, koje podstiču mediji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala